Skip to content

Látnivalók Szekszárdon

Összegyűjtöttük Szekszárd és környékén a látnivalókat, hogy mindig legyen mit csinálnia

&

Szekszárd látnivalói

&

Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő

A 12000 négyzetméteres zöldfelületen elhelyezkedő Szekszárdi Családbarát Strand – és Élményfürdő 7 medencével (bébi-és gyerekmedence, ülőmedence, pezsgőmedence, élménymedence, ugrómedence, csúszdamedence, úszómedence) és 3 nap csúszdával (anakonda, kamikaze, fekete lyuk) várja a Szekszárdra látogató vendégeit. A létesítmény területén a sportlétesítmények (strandkézilabda-röplabda pályák) mellett játszótér, étterem, büfé és kávézó is megtalálható. Ha nyugodt pihenésre vágyik a nyári forróságban családjával, szívből ajánljuk ezt a helyet.

Kép forrása: furdoszovetseg.hu
Kép forrása: szallas.hu

Wosinsky Mór Megyei Múzeum Szekszárd

Wosinsky Mór nevéhez fűződik a múzeum alapítása. Jelenleg négy állandó kiállítás várja az érdeklődőket. A földszinten található régészeti tárlat az őskortól kezdve mutatja be Tolna megye történetér egészen a korai Árpád-korig. A felső szinten egy helytörténeti kiállítás mellett kapott helyett az új állandó kiállítás is. A múzeum számos egyediséget rejt még ezen felül, amiért érdemes meglátogatni.

Bencés apátság romjai Szekszárdon

A bencés apátságot Béla király alapította 1061-ben. 1794-ben a templom egy tűzvész során elpusztult. 1967 és 1972 között az apátság romjai feltárásra kerültek, amelyek mai napig is megtekinthetők a Vármegyeháza belső udvarrészén. Azok, akik szeretik meglátogatni a régi idők romjait egy nagyon jó program lehetőség a Szekszárdon található Bencés apátsági romok megtekintése.

Kép forrása: visitszekszard.hu
Kép forrása: hupsz.hu

Baka múzeum Szekszárd

A Baka múzeum gyűjteménye egy átfogó képet ad a látogatóknak az I. és II. világháborúban használt eszközökről. A kiállítás darabjai között a fegyverek, ruházatok mellett számos használati tárgy is bemutatásra kerül. Aki rajong a történelemért és szereti a hadörténeti gyűjteményeket, annak érdemes ellátogatnia a Szekszárdon található Baka múzeumba.

Babits Mihály emlékház Szekszárdon

Híres költőnk Babits Mihály szülőházát tekinthetik meg a látogatók.

Kép forrása: szekszard.varosom.hu
Kép forrása: visitszekszard.hu

Bogár tanya Szekszárdon

Azok számára lehet érdekes a Szekszárdon található Bogár tanya, akik kedvelik a népi hagyományokat és érdeklődést mutatnak a néprajzi gyűjtemények iránt. A kiállítás keretén belül betekintést nyerhetünk a régi idők sárközi emberének életébe és megismerkedhetünk az akkori időszakban használat eszközökkel is.

Régi Vármegyeháza Szekszárdon

A Pollack Mihály tervei alapján épült régi vármegyeháza épületében a látogatók megtekinthetik a levéltárat, Liszt Ferenc emlékkiállítást, a Mattioni Eszter kiállítást és Esze Tamás emlékszobrát is. A belső udvaron a bencés apátság romjait is megnézhetik az érdeklődők.

Kép forrása: szekszard.varosom.hu
Kép forrása: nevezetesfak.hu

Lösz szurdik tanösvény Szekszárdon

Akik szeretik a természetet a zöld környezetet, azoknak szívből ajánljuk, hogy tegyék próbára
magukat egy izgalmas vadregényes tájakon keresztül vezető túrán. A két felfedezésre váró tanösvény, a Benedek-szurdik tanösvény (6,1 km) és a Parásztai tanösvény (3,1 km) is kínál izgalmat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kalandra fel! Egy fontos kiegészítés! Ne hagyjuk otthon a fényképezőgépünket, mert olyan kilátásban lehet részünk, amit érdemes megörökíteni.

Szekszárd környéki látnivalók

&

Gemenci erdőség

Csodás erdőség számos rejtett kinccsel. Aki Szekszárdon tervez néhány napot eltölteni pihenés céljából, nekik szívből ajánljuk a Gemenci erdőséget, mint kellemes időtöltést. Az erdőség vezetősége különböző programokat kínál az ide látogató turisták számára. Lehetőség van kisvasúttal, kenuval, kerékpárral és gyalogosan is különböző túrákon részt venni. A természet szerelmeseinek kifejezetten ajánljuk, hogy látogassanak el a Gemenci erdőségbe.

Kép forrása: origo.hu
Kép forrása: kadarka.net

Bati-kereszt kilátó

Az egyik leginkább közkedvelt kirándulási cél a turisták körében. Gyalogosan Szekszárdról 4,2 km utat kell megtennünk, hogy elérjünk a kilátóhoz. A fáradozásunknak jutalma, a 15 méter magas kilátó, ahonnan 360 fokban láthatjuk a Szekszárdi dombságot teljes pompájában.

Szekszárd-Szőlőhegyi Kisboldogasszony kápolna

Gyönyörű kápolna érdekes történettel. Azok, akik szeretnek kirándulni, nekik ajánljuk figyelmükbe a szőlőtőkék ölelésében található kápolnát. Egyedi történetével és csodálatos megjelenésével örök emlék lesz az ide látogatók számára.

Kép forrása: magyarkaland.blogspot.com

Szekszárd környéki éttermek

&

Horog Étterem

Szekszárdtól alig 10 perc autózásra fekszik Szálka, ez a csodálatos kis település. Itt találjuk szerintünk a környék egyik legkedvesebb éttermét, a Horog Éttermet.

Lajver Borbisztró

Szintén Szálka felé menve a hegyek oldalában találjuk a Lajver borászatot. A hegy tetején pedig teraszos bisztró várja a bort kedvelőket.

Könnyedén eljut hozzánk
A Nádasdi Ház Szekszárd belvárosában a Rákócszi u. 10. szám alatt található. Budapest felől az M6-osról a 6-os főútra lekanyarodva, Szekszárd belvárosa felés kell haladjunk az 56-os úton, ami Szekszárdon a Rákóczi úton visz minket tovább. A központba érve jobbra található a Nádasdi Reggelizőnk, utána pár méterre a Nádasdi Ház parkolója.

Budapestről kb. 150 km-re található, kb. 1,5 óra alatt elérhető autóval.

Nádasdi Ház – Szekszárd családias szálláshelye a belvárosban, isteni reggelivel és rengeteg programlehetőséggel, amin keresztül igazán megismerheti Szekszárdot

Kázsmér Gábor: info@nadasdihaz.hu //  +3630 484 3769

© 2019. Nádasdi Ház - Hostuit Kft. Minden jog fenttartva.